Show menu

Zgodovina kluba

Tako se je vse začelo …

Zgodovina namiznega tenisa v Logatcu sega več kot 60. let nazaj v leto 1954, ko je klub NTK Logatec z ustanovitvijo oral športno ledino. Začetki so bili skromni, z eno samo mizo v kozolcu pri »Maklovovih«. A skromni pogoji za vadbo niso zatrli športnega duha Logatčank in Logatčanov, navdušenih nad namiznim tenisom.

Dom na Griču

Nekdanji prostori NTK Logatec
Nekdanji prostori NTK Logatec
Resnejše delo se je začelo s selitvijo kluba v Dom na Griču. Prostore smo si delili z osnovno šolo, ki je v njih izvajala redni pouk telesne vzgoje. Ker je bilo prostora za vse (pre)malo, se je vadba  vsak dan začela s postavitvijo in končala s pospravljanjem miz.  Ob izgradnji nove osnovne šole in telovadnice v Dolenjem Logatcu, pa je namiznoteniški klub v Domu na Griču dobil svojo dvorano, s stalno postavljenimi mizami. Leta 1990 so člani kluba dvorano s svojim prostovoljskim delom tudi prenovili. V teh prostorih je klub dočakal svoje zrelo obdobje, saj je tam deloval vse do leta 2002. 

Večnamenska dvorana Logatec

Leta 2002 se je Namiznoteniški klub Logatec preselili v gornjo etažo nove športne dvorane, kjer ima svoje prostore še danes. 

Trenerski in igralski uspehi

V celotnem obdobju delovanja kluba se je v njem zvrstilo kar nekaj trenerjev, ki so poleg skrbi za mlado generacijo in usmerjanja mladine v zdrav, športen način življenja dosegali tudi zavidljive uspehe. Ledino sta orala Vlado Puc in Mičo Sartori. 

V sedemdesetih letih so nase opozorili igralci Alojz Molk, Janez Bončina in Igor Ciglarič, eden izmed desetih najboljših igralcev tistega časa v Sloveniji, ki se je kasneje z veliko vnemo in željo po razvoju kluba, posvetil vodenju kluba in trenerskemu delu.
Janez Bončina, Darko Malić in Igor Ciglarič
Janez Bončina, Darko Malić in Igor Ciglarič
Poletne priprave v Rovtah pri Logatcu
Poletne priprave v Rovtah pri Logatcu
V 80-ih in 90-ih so v klubu znanje in izkušnje nabirali nadarjeni igralci kot so Matjaž Rus (danes predsednik NTK Logatec), Sebastijan Kreuh, Tadej Kogoj, Darko Malič, danes glavni trener NTK Logatec, Špela Pečkaj in Taja Oblak, ki so posegali po najvišjih mestih na državnih prvenstvih ter na območju bivše Jugoslavije. 

Med pomembnejše dosežke  kluba v zadnjem obdobju sodi uvrstitev članske ekipe v drugo državno namiznoteniško ligo. Novi cilj je tako na dlani – uvrstitev v 1. ligo.

Zgodovina v slikah

Klub skozi leta delovanja spremljajo tudi večje in manjše finančne težave. Reševati so jih pomagali Športna zveza Slovenije in sponzorji, med njimi KLI Logatec, TIM IMPEX, PSC, Elektro Novak, Mlekarna KREPKO in drugi. Danes nam ob strani stojijo AV studio d.o.o.Kavarnica Nauportus, Gostilna in pizzerija Papatek, M-Orel d.o.o., Pivnica in pizzerija Pr' Krištof, Esf d.o.o., Vudex d.o.o., Marché restaurant, in Občina Logatec.